eur:
393.8
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Külföldről bénították meg az ausztrál népszámlálási honlapot?

Elérhetetlenné vált a népszámláláshoz szükséges adatok rögzítésére kialakított online felület Ausztráliában, miután szerdára virradó éjszaka kibertámadás érte a weboldalt.

David Kalisch, az Ausztráliai Statisztikai Hivatal (ABS) vezető statisztikusa közölte: szerintük külföldről hajtották végre a támadást. Hozzátette: a már beküldött 2,3 millió űrlap adatai nem kerültek illetéktelenek birtokába.

Ez az első alkalom, hogy az országban interneten keresztül végzik el a népszámlálást, amely ötévente méri fel Ausztrália 24 millió lakosának életkörülményeit.

Michael McCormack, a felmérésért felelős miniszter a honlap összeomlását túlterheléses kísérletnek nevezte, amely az adatgyűjtés megzavarását célozta.

A túlterheléses támadás (Distributed Denial of Service - DDoS) lényege, hogy vírussal fertőzött számítógépekről olyan nagy tömegű parancsot küldenek a rendszerbe, amelyet az nem tud feldolgozni.

Az idei népszámlálás lebonyolítását széles körben bírálták Ausztráliában. Néhány független szenátor bojkottálta az űrlap kitöltését, mivel elsőként vezették be azt a gyakorlatot, hogy az ausztráloknak azonosítani kell magukat az adatfelvétel során.

Ezen felül a népszámlálási űrlap beküldésére szolgáló honlap leállása miatt többen bírálták Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök azon döntését, hogy visszafogja az ausztrál internetes infrastruktúra fejlesztését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×