eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jót tett a Brexit a brit turizmusnak

A Brexit-szavazást követő egy hónapban a font árfolyamgyengülésének köszönhetően nőttek a repülőjegy-foglalások Nagy-Britanniába.

A ForwardKeys utazási információs szolgáltató cég adatai szerint a Nagy-Britanniába tartó járatokra a június 23-ai szavazást követő négy hétben az egy évvel korábbi azonos periódushoz képest 4,3 százalékkal nőttek a repülőjegy-foglalások, míg a szavazást megelőző egy hónapban még 2,8 százalékkal csökkentek.

A font árfolyama a Brexit-szavazást követően tíz százalékkal gyengült az euróval és a dollárral szemben.

"A Brexit-szavazás azonnali pozitív hatással volt a beérkező turizmusra Nagy-Britanniában" - mutatott rá Olivier Jager, a ForwardKeys igazgatója.

Európán kívülről érkező járatokon 8,5 százalékkal nőtt meg a foglalások száma a szavazás utáni 28 napban, a megelőző egy hónapban viszont még 0,1 százalékkal csökkent. A legtöbb utas Hongkongból, az Egyesült Államokból és Kanadából érkezett.

Az Európából érkező utasok száma a Brexit-szavazás után 1,8 százalékkal maradt el az előző évitől, de ez is lényeges javulás a szavazás előtti 6,8 százalékos csökkenéshez képest.

A külföldi látogatók növekvő száma nagy lökést adhat a brit szálloda- és vendéglátóiparnak, amelynek az otthoni vakáció mellett döntő brit polgárok növekvő számának köszönhetően egyébként is emelkedik a forgalma.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×