eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Eltűnt az orosz katasztrófavédelem repülője Szibériában

Eltűnt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egy Il-76-os típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen, ahová erdőtüzek oltására vezényelték.

A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízfős személyzet dolgozott - írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A tájékoztatás szerint a hatóságok egy másik repülőgépet indítanak az Il-76-os felkutatására. A keresést nehezíti, hogy az erdőtüzek miatt a területet sűrű füst borítja.

Egy légügyi forrás elmondta, hogy a repülőgép mintegy háromezer méteres magasságban haladt, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a géppel nem sikerült rádiókapcsolatot teremteni.

A légiforgalmi szolgálatok egy forrása szerint a gép műszakilag kifogástalan állapotban volt, a személyzetnek pedig nagy tapasztalata volt tűzoltási feladatok teljesítésében, akárcsak humanitárius segélyek célba juttatásában és légi mentési akciók végrehajtásában.

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, amelyek mértékét a katasztrófavédelem segítségével sikerült csökkenteni. Az oltásra Il-76-os és Be-200 tűzoltó repülőgépeket vetettek be.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×