Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kriminális izgalmakban is részük lehet a riói vendégeinek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kriminális izgalmakban is részük lehet a Rio de Janeiró-i olimpiára utazóknak: a rendőrség szerdán egy lábra és más emberi testrészekre bukkant az egyik sporthelyszín közelében az óceán partján, Copocabanán.

A maradványok fekete műanyagzsákban voltak, és a rendőrség szerint az óceán hullámai mosták ki a partra. További részletekkel nem tudott szolgálni a testület.

Rióban az olimpia közeledtével is egymást érik a bűnügyek, jóllehet egyre nagyobb erőkkel igyekszik a rendőrség rendet tenni. A hét végén rablók agyonlőtték a nagyváros polgármesterének egyik testőrét. A polgármester nem került veszélybe, testőre szolgálaton kívül volt. Ugyancsak a hét végén meggyilkoltak egy orvost az autójában egy riói főúton. A sportolók sem kivételek: június elején fegyveresek kirabolták Ausztrália paralimpikon csapatának tagjait.

Az augusztusban esedékes olimpiára utazók még a - szükség esetén - számukra ajánlott kórházakban sem érezhetik magukat biztonságban. Június 19-én a külföldieknek reklámozott egyik ilyen kórházba fegyveresek törtek be, és kiszabadították egy kábítószerárus cimborájukat. Az akció nem ment simán: lövöldözés kezdődött, amelyben életét vesztette egy ápolónő és egy beteg.

Annak ellenére, hogy a brazil nagyváros vezetése azt ígérte, sokat javít a közbiztonságon az olimpia közeledtére, az idei év első négy hónapjában még több emberölés történt, mint tavaly Rio de Janeiróban: 2015 január elseje és április 30-a között 1818, míg az idén 2036.