eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György

Amerikai sérültje is van az isztambuli merényletnek

Az isztambuli merényletnek van egy amerikai sérültje - mondta Jeh Johnson belbiztonsági miniszter az amerikai szenátus egyik bizottsága előtti meghallgatáson. Megerősítette a CIA igazgatójának szerdai álláspontját, hogy a merénylet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet "kézjegyét" viseli.

Nincs életveszélyes állapotban, kisebb sérüléseket szenvedett az az amerikai állampolgár, akit a török hatóságok már azonosítottak - jelentette be a szenátusi meghallgatáson Johnson miniszter. Az áldozat nevéről és kilétéről azonban nem közölt részleteket.

Jeh Johnson kifejtette azt is, hogy a keddi isztambuli merénylet az Iszlám Állam "kézjegyét" viseli, és az amerikaiaknak még több hasonló merénylettel kell számolniuk, akár belföldön is. Ennek jegyében a közelgő nemzeti ünnepre (amely július 4-én lesz) az egész országban megerősítik a biztonsági intézkedéseket. Ez azt jelenti, hogy megnövelik a biztonsági személyzet létszámát a reptereken, vasútállomásokon és a forgalmas csomópontokon. "Növeljük a biztonsági intézkedéseket a reptereken, annak ellenére, hogy az ünnepi hétvége miatt megnövekedett forgalomra számítunk" - közölte Jeh Johnson.

A szenátusi meghallgatáson a miniszter beszámolt arról is, hogy látott olyan dokumentumokat, amelyeket külföldi militáns vagy terrorista csoportok terjesztenek, és arról szólnak, hogy hol és milyen módon lehet az Egyesült Államokban könnyen fegyverhez jutni. Ezzel kapcsolatban a miniszter felhívta a figyelmet a fegyvervásárlás szigorításának fontosságára is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×