eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Bekeményített a svéd parlament menekültügyben

A svéd parlament időlegesen szigorította az ország menekültügyi törvényét kedden, az intézkedés célja a skandináv államban menedéket kérők számának csökkentése - írja az Expressen című lap.

A szabályozás értelmében a svéd hatóságok a következő három évben főszabályként csak ideiglenes tartózkodási engedélyeket adhatnak ki a menekülteknek, illetve a családegyesítést is korlátozzák számukra. A szabályozás alól viszont kivételt képeznek az EU-tagállamok között kvóták alapján elosztott menedékkérők.

A kormány által előterjesztett javaslatot a 349 tagú svéd törvényhozás 240 képviselője támogatta 45 ellenében. A baloldali kormánypárti képviselők mellett a jobboldali Svéd Demokraták és konzervatívok szavaztak a szigorítás mellett.

A szigorítás július 20-tól lép hatályba, és mindazokra vonatkozik, akik november 24-át követően adták be menedékkérelmüket Svédországban.

Emberi jogi szervezetek és a svéd egyház püspökei is élesen bírálták az új menekültügyi szabályozást.

A 9,8 milliós Svédország tavaly 163 ezer menekültet fogadott be, a lakosság nagyságához viszonyítva a legtöbbet Európában. A svéd hatóságoknak komoly nehézséget jelentett a migránsáradat kezelése, és társadalmi feszültségek is keletkeztek.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×