eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Tűz ütött ki egy orosz légvédelmi rakétaraktárban

Kigyulladt egy rakétahajtómű hétfőn egy dél-oroszországi raktárban, ahol az orosz légvédelem célpontként használt rakétáinak "nem harci" alkatrészeit tárolják, de senki sem sérült meg - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Meg nem erősített híradások szerint azonban a balesetnek halottjai és sérültjei is vannak.

A tárca kommünikéje szerint a balesetnek, amely az Asztrahanyi körzet Asuluk kiképző lőterén történt, nem voltak sérültjei, a tüzet eloltották és az incidens miatt senkit sem kellett kimenekíteni a helyszínről, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a bázisról és az ahhoz tartozó lakóházakból csaknem 600 embert evakuáltak.

A Ria Novosztyi hírügynökségnek és a gazeta.ru hírportálnak név nélkül nyilatkozó források azt mondták, hogy a helyszínen, ahol rakéta-hajtóanyagot tárolnak, erős robbanások történtek. Az Asztrahanyszkije Novosztyi hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt állította, hogy a balesetnek halottjai és sérültjei is voltak.

A hivatalos közlés szerint a tűz "előre tervezett munkálatok" közepette ütött ki. A védelmi minisztérium egy hete jelentette be, hogy váratlan ellenőrzéseket tartanak egyebek között a katonai raktárakban.

A védelmi tárca vizsgálatot indított a baleset okának kiderítésére.

A TASZSZ hírügynökség szerint Asulukban legutóbb 2012. május 24-én történt baleset: akkor egy teherautóról való lerakodás közben kigyulladt és felrobbant 120 ládányi gránátvető-lövedék. Az incidensnek nem voltak sérültjei.

2011. augusztus 23-án ugyanitt Grad sorozatvetőhöz való rakéták robbantak fel. Akkor nyolc katona életét veszette, mintegy tízen pedig megsebesültek.

Az 1960-ban létrehozott gyakorlótéren próbálják ki az orosz légvédelem legkorszerűbb eszközeit, itt tesztelték egyebek között az Sz-400-as rakétarendszert is.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×