eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Elmar Brok: a Brexit-kampány hazugságokra épül

A Brexit, vagyis az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való kilépése mellett kampányolók több érve hazugságra épít, és tele van gyűlölettel - foglalt állást a kérdésben Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke a német Westfalenblatt című újság szombaton megjelenő interjújában.

Brok szerint emellett túlzásba vitték a nacionalizmust, és felheccelték az embereket.

Nem igaz például az az állítás, hogy az EU tagjaként az Egyesült Királyság nem képes szabadon ellenőrizni saját határait, mert az ország nem tagja a schengeni övezetnek, így természetesen ellenőrizheti saját határait - vélekedett Elmar Brok.

A német, konzervatív politikus szerint az EU-nak nem szabad beavatkoznia a brit belvitákba, a hamis állításokat azonban "helyre kell tenni".

Közben az Európai Parlament (EP) vezetősége azt fontolgatja, hogy jövő vasárnapra rendkívüli plenáris ülést hívnak össze a népszavazás eredményét megvitatandó.

Rendkívüli tanácskozást tart jövő pénteken, a csütörtöki népszavazás eredményének ismeretében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság, Donald Tusk, az Európai Tanács és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke. A megbeszélésre hivatalos a holland miniszterelnök is, mert az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács soros elnökségét jelenleg Hollandia látja el.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×