eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Trump: Obamának fontosabb az ellenség, mint a népe

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje helyi idő szerint kedd este egy kampánygyűlésen reagált Barack Obama amerikai elnök bírálataira, amelyek szerint a milliárdos álláspontja és kijelentései ellentétesek az amerikai értékrenddel.

Az észak-karolinai Greensboro városban tartott kampányrendezvényen Trump azzal vádolta meg az elnököt, hogy rajta tölti ki a haragját, ahelyett, hogy a vasárnapi orlandói tömegmészárlás elkövetőjére lenne dühös.

Obama elnök ugyanis kedd délután, a pénzügyminisztériumban és a nemzetbiztonsági tanács tagjaival folytatott tárgyalásai után élesen bírálta mindazt, amit Trump a terrorizmusról, az iszlám vallásról, a bevándorlásról mond.

Az ingatlanmágnás - miután hétfőn többször is utalt arra, hogy szerinte Obama nem képes hatékonyan fellépni a terrorizmus ellen - kedd esti beszédében azt fejtegette, hogy az elnök túlságosan sokat foglalkozik vele. Azt mondta, néhány republikánus kormányzó panaszkodott neki arra, hogy az Obama-kormány bevándorlókat akar letelepíteni az országban.

Trump nagy terrorellenes akciókat ígért esetleges elnöksége idejére, ám részletekbe nem bocsátkozott. Ezzel kapcsolatban csak annyit mondott: "mindent korrektül elrendezünk, így már nem élhetünk tovább".

Hozzátette azonban: Obamának fontosabb az ellenség, mint a szövetségesei, jelesül az amerikai nép. "Elnökként számomra mindig Amerika lesz az első" - fogalmazott a republikánusok várható elnökjelöltje.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×