eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla

Ausztrália felülvizsgálja egy melegek ellen szónokló muszlim hittudós vízumát

Ausztrália mérlegeli, hogy megvonja a vízumot egy brit síita hittudóstól, aki néhány hónapja az egyesült államokbeli Orlandóban járt, évekkel ezelőtt pedig halált kiáltott a homoszexualitásra - közölte kedden Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök.

Újságírók előtt a kormányfő kijelentette, hogy "zéró toleranciával viszonyul azokhoz, akik Ausztráliába jönnek gyűlöletet hirdetni". Szavai szerint kormánya fontolóra vette Farrokh Sekaleshfar brit születésű síita hittudós vízumának megvonását, és a bevándorlási hivatal már foglalkozik az üggyel.

A The Australian című lap kedden számolt be arról, hogy Sekaleshfar egy héttel ezelőtt Sydneybe érkezett, a férfit vendégprédikátornak hívta meg a Husszein imám nevét viselő sydneyi iszlám központ. Az újság felemlegette, hogy 2013-ban, amikor a Michigani Egyetemen tartott előadásán az iszlám vallás homoszexualitáshoz való viszonyáról kérdezték, Sekaleshfar azt mondta, hogy egy iszlám társadalomban halálos ítéletet kell végrehajtani azokon a melegeken, akik megélik a szexualitásukat.

"Könyörületből most szabaduljunk meg tőle, mert szennyezi a társadalmat" - mondta a hitszónok az interneten elérhető felvétel tanúsága szerint.

"Nincs ebben semmi kínos. Halál az ítélet" - tette hozzá Sekaleshfar, majd kifejtette, hogy az iszlám elutasítja az emberek hitének befeketítését és veszélyeztetését, és ezt komolyan kell venni. "Ugyanez vonatkozik a homoszexualitásra is" - tette hozzá.

A brit hírügynökség szerint Sekaleshfar márciusban Orlandóban járt, de semmi bizonyíték sem utal arra, hogy kapcsolat lett volna közte és Omar Mateen között, aki 49 embert lőtt le vasárnapra virradóra egy orlandói melegbárban. Akkori orlandói előadása nem a homoszexualitásról szólt.

A hitszónok hétfőn azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy elítéli az orlandói mészárlást, az "egy barbár terrorcselekmény volt, amelyet semmivel sem lehet igazolni". Sekaleshfar szerint a három évvel ezelőtt tett kijelentései az iszlám jog és a homoszexualitás viszonyáról tartott előadáson hangzottak el, és nem szabad őket úgy értelmezni, mint felhívást arra, hogy "Tom, Dick vagy Harry bárhol és bármikor végrehajtson egy ítéletet, amikor csak kedve támad".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×