eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A tandíj visszatérítésére utasítottak egy svéd egyetemet

A tandíj visszatérítésére utasított egy helyi bíróság egy svédországi egyetemet, mert az hasznavehetetlen diplomát adott egy amerikai diákjának.

A közép-svédországi Vastmanland tartomány illetékes bíróságának keddi határozata szerint a Malardalen Egyetem pénzügyi elemzés nevű kétéves képzése, amelyet Connie Askenback 2011 és 2013 között végzett el, "nem rendelkezik gyakorlati értékkel".

A bíróság felidézte, hogy a svéd felsőoktatási hatóság már 2013-ban kritikával illette a programot, és felszólította az egyetemet, hogy kamattal együtt fizesse vissza a lánynak a 170 182 korona (5,7 millió forint) összegű tandíjat.

Marie Eriksson, az egyetem vezetője szerint az intézmény adminisztrátorai "mérlegelni fogják a döntés következményeit".

A 14 ezer hallgatóval rendelkező intézmény honlapja szerint a pénzügyi elemzés diploma "versenyképes tudást ad ahhoz, hogy az ember vonzó pozíciót szerezhessen" az üzleti világban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×