eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Obama gratulált Clintonnak és Sandersnek

Barack Obama amerikai elnök gratulált a Demokrata Párt két előválasztási "főszereplőjének", Hillary Clinton volt külügyminiszternek és Bernie Sanders vermonti szenátornak. Előbbinek külön elismerését fejezte ki azért, hogy elnyerte az elnökjelöltséghez szükséges megfelelő számú kongresszusi küldött támogatását, utóbbival pedig abban állapodott meg, hogy megbeszélik a választás fontos témáit.

Ezekről még a kaliforniai előválasztások végeredményének megszületése előtt, helyi idő szerint kedd éjfél körül adott ki közleményt a washingtoni Fehér Ház.

Hillary Clinton "történelmi jelentőségű kampánya milliókat inspirált, egyúttal folytatását jelenti annak a küzdelemnek, amelyet egész életében vívott a középosztálybeli családokért és gyermekekért" - olvasható a közleményben.

Obama elismeréssel adózik mindkét politikus "ihletett kampányának, azért, hogy felrázták a demokratákat, új nemzedékeket vontak be a politikába, és közben fontos politikai elképzelésekre világítottak rá". Az elnök szerint mind Clinton, mind Sanders annak érdekében dolgozott, hogy "gazdaságunk és politikánk mindenkinek a javára váljék, s ne csak a gazdagok és a hatalmasok számára legyen működőképes".

A közleményben bejelentették azt is: csütörtökön Obama elnök a Fehér Házban fogadja Bernie Sanders szenátort, hogy eszmecserét folytassanak "a választás tétjeinek fontos témáiról".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×