eur:
394.96
usd:
371.6
bux:
66421.22
2024. április 16. kedd Csongor

Betilthatják a dízel- és benzines autók eladását Norvégiában

A világ egyik legnagyobb olajexportőre meglepő döntést hozott - értesült egy norvég napilap.

Egy ideje egyeztetnek arról a norvég pártok, hogy betiltják a benzines és dízeles autók eladásait az országban, és most úgy tűnik, hogy sikerült is megállapodniuk.

A norvég napilap, a Dagens Naeringsliv úgy tudja, hogy az ország 4 legfontosabb pártja megállapodott arról, hogy 2025-től már csak elektromos autókat lehessen értékesíteni Norvégiában.

A hír azért is érdekes, mert Norvégia egyébként kifejezetten érdekelt abban, hogy jól fogyjon a világban az olaj, hiszen az ország a világ egyik legnagyobb olajexportőre.

Több országban terveznek a norvéghoz hasonló lépéseket, de ilyen messzire még senki sem jutott. Indiában vizsgálják annak a lehetőségét, hogy 2030-tól már ne lehessen újonnan forgalomba hozni benzin- és dízelmotorú autókat, és Hollandiában is fontolgatnak hasonlót, megállapodás azonban még egyik ország politikai pártjai között sincs.

Forrás: Portfolio

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×