eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Dzsihadistáknak szánták a görög kikötőben talált drogot

Görög és amerikai nyomozók 26 millió, gyaníthatóan az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet harcosainak szánt amfetamintablettát foglaltak le az Athén melletti Pireusz kikötőjében - adta hírül pénteken a görög média.

A jelentés szerint a kábítószerre egy konténerben bukkantak rá. A szállítmány Indiából érkezett, a címzett pedig egy líbiai cég volt, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy együttműködik a dzsihadista szervezettel - jelentette a Kathimerini és az Ethnosz című görög újság.

Nyomozói körökből származó információk szerint a dzsihadisták arra használják az élénkítő hatású tablettákat, hogy legyőzzék félelmüket és a fáradtságot.

Az elsősorban Szíriában és Irakban tevékenykedő Iszlám Állam 2014 vége óta jelen van Líbiában is, ahol a Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása óta uralkodó káoszt kihasználva vetette meg lábát. A dzsihadista szervezet ellenőrzése alatt van többek között a néhai líbiai diktátor szülővárosa, Szirt. A tengerparti település felszabadítását az ENSZ közvetítésével nemrég megalakult líbiai egységkormány, valamint a vele párhuzamosan működő, a kelet-líbiai Tobrukban székelő vezetés is elsődleges feladatának tekinti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×