eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Felrobbantottak egy autót Berlinben

Felrobbantottak egy autót kedden reggel Berlinben. A robbantás valószínűleg célzott támadás volt az autó török állampolgárságú vezetője ellen, aki meghalt. Az eset bűnözők között leszámolás része lehetett.

A nyomozás eddigi megállapításai szerint "nem terrorista vagy politikai merénylet történt, hanem támadás egy személy és egy személygépkocsi ellen" - hangsúlyozta Michael Müller, Berlin kormányzó főpolgármestere a tartományi kormány (szenátus) délutáni sajtótájékoztatóján.

Az autó a német főváros Charlottenburg nevű központi városrészében haladt egy forgalmas úton reggel, amikor működésbe lépett a robbanószerkezet.

A sofőr életét veszítette, sérültje nem volt a robbantásnak. A roncsokat vizsgáló tűzszerészek megállapították, hogy a robbanószerkezetet az autó aljára erősítették. Ez a berlini ügyészség szerint célzott kivégzésre utal. A hatóság gyilkosság miatt indított eljárást.

Az áldozat a közelben lakott, a robbanás nem sokkal azután történhetett, hogy autójával elindult otthonról. A berlini rendőrség Twitter-oldalán délután közölte, hogy egy különleges rendőri egység és tűzszerészek bevetésével megvizsgálják, vannak-e az áldozat lakásában "további veszélyes tárgyak", vagyis újabb pokolgépek.

Az ügyészség adatai szerint a 43 éves berlini illetőségű török állampolgárnak korábban több rendőrségi ügye volt, egyebek között pénzhamisítás, illegális szerencsejáték és kábítószerrel való visszaélés miatt folytattak ellene eljárást, de 2008 óta nem volt vele dolga a német főváros rendőrségének.

Az áldozat ki tudott szabadulni az autó roncsai közül. Egy közeli orvosi rendelőben elsősegélyben részesítették, de nem tudták megmenteni - számolt be a Rundfunk Berlin Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság.

A Bild című lap az online kiadásában azt írta, hogy az autó - egy kombi Volkswagen Passat - üzemben tartója nem az áldozat, hanem egy nő, akinek neve "törökösen hangzik". Ennek alapján nem teljesen biztos, hogy a támadás az áldozat ellen irányult.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánta megerősíteni a Bild értesülését az RBB-nek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×