eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A szlovén miniszterelnök bírálta a német menekültpolitikát

Németország ellentmondásos politikát folytat a menekültkérdésben - fogalmazott Miro Cerar szlovén miniszterelnök a Die Welt című német lapnak nyilatkozva. Az interjút az újság internetes változata közölte pénteken.

"Egyfelől Berlin azt állítja, hogy a német határok továbbra is nyitva állnak a menekültek előtt, másrészt ugyanakkor jó ideje különböző korlátozásokat vezetett be a beutazók számára" - mondta a szlovén kormányfő.

Ugyanakkor egy ideje Németország egyre több embert toloncol vissza Ausztriába, ami viszont azt jelenti, hogy Ausztria is egyre több embert toloncol vissza Szlovéniába - tette hozzá.

Cerar szerint a német kormánynak egyértelművé kell tennie azt, hogy az Európába vezető út zárva van az illegális bevándorlók előtt, és az sem fog segíteni, ha a migránsok pénzüket és életüket az embercsempészekre bízzák.

Ljubljana röviddel az EU-török csúcsot követően a hét elején szigorította az illegális bevándorlók beengedésének szabályait, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnek Szlovéniában.

Ezzel a kis EU-tagállam egy láncreakciót indított el, Szerbia, Horvátország valamint Macedónia is csatlakozott, és hasonló intézkedéseket vezettek be határaikon. Azóta a menekültek által használt balkáni útvonal gyakorlatilag le zártnak tekinthető.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×