eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Erdogan bírálja az EU-t: nem érkezik támogatás

Ismét bírálta az Európai Uniót (EU) Recep Tayyip Erdogan török elnök egy beszédében hétfőn Ankarában, amiért az a szíriai menekültek megsegítését szolgáló 3 milliárd eurós támogatást - állítása szerint - még mindig nem folyósította Törökország számára.

A török elnök azzal egy időben szólalt fel, hogy a 28 EU-tagállam vezetői, valamint a török miniszterelnök Brüsszelben a migránsválság kezeléséről rendkívüli csúcstalálkozót tartanak.

Erdogan hangsúlyozta: "négy hónap telt el a novemberben létrejött egyezmény óta, és még mindig csak várunk."

"Ahmet Davutoglu török miniszterelnök jelenleg Brüsszelben van. Remélem, pénzzel tér vissza" - jegyezte meg az államfő.

Rosszallását fejezte ki azzal kapcsolatban is, ahogy az európai országok általában visszautasítják a menedékkérőket.

"Azt mondják, hogy akadályozzuk meg a migránsok odaáramlását. Ez rendben van. De nem mi küldjük őket, maguk kelnek át a tengeren, és közben sokan meghalnak" - fejtette ki a török elnök.

Az államfő megerősítette azt az értesülést, hogy a török parti őrség eddig körülbelül 100 ezer migránst mentett ki az Égei-tengerből Görögország és Törökország partjai között.

Hozzátette: "Ez a különbség köztünk. Mi így, ők pedig úgy tekintenek a menekültekre."

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×