eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Marokkó kész visszafogadni kiutasított állampolgárait

Marokkó hajlandó visszafogadni Németországból kiutasított állampolgárait - jelentette ki hétfőn Rabatban az észak-afrikai ország belügyminisztere azután, hogy megbeszélést folytatott német hivatali kollégájával.

Mohamed Haszad hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt azokra a marokkóiakra összpontosítanak majd, akik tavaly az Európába tartó menekültáradatot kihasználva mentek Németországba, és szíriaiaknak adták ki magukat.

A német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) adatai szerint 2015-ben az észak-afrikai országból nagyjából 10 ezren érkeztek német földre, de mindössze 3,7 százalékuk menedékkérelmét bírálták el kedvezően.

Thomas de Maiziére német belügyminiszter elmondta, hogy az érintettek azonosítása ujjlenyomatuk alapján történik majd, s a marokkói fél megígérte, hogy 45 napon belül feldolgozzák az ezzel kapcsolatos tájékoztatási kérelmeket.

Ezenkívül a két tárcavezető megállapodott abban is, hogy rövidesen pontot tesznek egy régóta terítéken lévő kétoldalú biztonsági megállapodás végére. Maiziére szerint már csak néhány technikai részletet kell tisztázni ahhoz, hogy alá lehessen írni az egyezményt.

Thomas de Maiziére hétfői marokkói látogatása után felkeresi Algériát és Tunéziát is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×