eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

"Az osztrák vezetésnek együttesen kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól"

Élesen bírálta az osztrák kormánykoalíció menekültpolitikáját Ausztria vezető politikai bloggere, a Die Presse című konzervatív osztrák napilap korábbi szerkesztője szerdán közzétett bejegyzésében. Andreas Unterberger szerint az osztrák vezetésnek együttesen kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól.

A blogger megállapítása szerint fél éves késéssel kezdett hozzá Ausztria a déli határszakasz mentén a határirányítási rendszer kiépítéséhez. Úgy vélte, a koalíció fél a közelgő elnökválasztáson való vereségtől, ezért azt próbálja mutatni, hogy ismét kormányoz. Unterberger szerint azonban örülni kell a "népvándorlás megfékezésére" tett "valószínűleg teljesen alkalmatlan", de legalább észrevehető próbálkozásnak.

Nem lenne itt az ideje, hogy nyilvánosan, hangosan és együttesen bocsánatot kérjen az osztrák vezetés Orbán Viktortól? - tette fel a kérdést az újságíró, aki szerint mindenkinek ezt kellene tenni, még az osztrák belügyminiszternek és az alkancellárnak is, akik "nem szégyellték nyíltan bírálni Magyarországot".

Unterberger szerint a kormány bejelentése azt jelzi, hogy a vezetés kész megvédeni Ausztriát, akár az erőszak eszközeivel is. A bevetési egységek nem tudják megakadályozni másképpen azt, hogy az "erőszakosan fellépő" menekültek belépjenek az országba, csak úgy, ha maguk is erőszakot alkalmaznak. Ennek a legenyhébb formája a vízágyú, a paprikaspray és a könnygáz - írta. Megjegyezte, hogy nem sokkal korábban a kormány és az osztrák média felháborodott gyűlöletkommentárokkal határolódott el attól, amikor a magyar kormány éppen ezekkel az eszközökkel akadályozta meg, hogy az erőszakkal fellépő menekültek belépjenek az országba.

A konzervatív újságíró hangsúlyozta: a kormány végre megértette, amit James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatója mondott, hogy az Iszlám Állam a menekülteket álcázott harcosként bocsátja Európába, és "a szélsőségesek igencsak ügyesen hamisítanak útleveleket".

Unterberger szerint a "szörnyű" befogadási kultúrát védelmébe vevő Heinz Fischer államfő, Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek és Michael Landau, a Caritas segélyszervezet vezetője mások kárára viselkednek jól, hiszen közvetlen szomszédságukban nincsenek menekülttáborok, nem közlekednek metrón, nem járnak nyilvános uszodába, és nem vettek részt egy kezdetben "ártalmatlan" szilveszteri mulatságon sem.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×