eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Moszkva támogatásáról biztosította Bagdadot

Oroszország támogatásáról biztosította csütörtökön Irakot az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni harcban.

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes a nap folyamán Bagdadban tárgyalt vezető iraki tisztségviselőkkel. A tárgyalások eredményeként együttműködési megállapodást kötöttek, amely a kétoldalú kapcsolatokat hivatott erősíteni különböző szálakon.

"Moszkva kész kielégíteni az iraki vezetés igényeit a terrorizmus elleni harcban, információcserével, biztonsági erők kiképzésével és katonai felszerelés biztosításával" - mondta Rogozin Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszterrel közösen tartott sajtókonferenciáján.

Az Iszlám Állam Szíria és Irak jelentős területeit tartja ellenőrzése alatt.

Az orosz miniszterelnök-helyettes megjegyezte, hogy Moszkva kész biztosítani a szükséges támogatást, "ha az iraki kormány hivatalosan kéri".

Rogozin közel százfős orosz - tisztségviselőkből, gazdasági, katonai, befektetési szakemberekből álló - delegáció élén látogatott Irakba.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×