eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Félszáz fölött a tajvani földrengés áldozatainak sáma

Csütörtöki közlések szerint 55-re emelkedett a múlt szombati tajvani földrengés halálos áldozatainak a száma, 83 embert keresnek még a mentők a Tajnan városban összedőlt toronyház romjai között.

A helyi média beszámolói szerint túlélőkre az utóbbi napokban nem találtak, de egy máltai selyemkutya megmenekült. Mint kiderült, a Le Le (Boldog) névre hallgató kutya gazdáját, az 50 éves Lint élve mentették ki korábban, s jelenleg törött karokkal és bordarepedésekkel ápolják egy kórházban. A remegő kis kedvencet egyelőre Lin testvére és unokatestvére vette gondozásába, megköszönve a mentőknek az életmentést.

A mentők számos daruval igyekeznek utat nyitni a 6,4-es erősségű földmozgás által ledöntött épület darabjai között azokhoz, akik esetleg a "csodával határos módon" túlélték a katasztrófát.

Korábbi közlés szerint őrizetbe vették a leomlott 16 emeletes épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket egyaránt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A tajvani kormányzat feje, Simon Csang szerdán bejelentette, hogy minden áldozat családja 1 millió tajvani dollárt (8,4 millió forint) kap a költségvetésből a kormány együttérzésének kifejezéseképpen. Egyúttal arra kérte a kormányzati intézményeket, hogy február 15-én, a holdújévi ünnepek utáni első munkanapon a gyász jeleként engedjék félárbocra a nemzeti zászlót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×