eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Göteborgban

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre pénteken a svédországi Göteborgban egy Londonból Stockholmba tartó utasszállító.

A helyi rendőrség közölte, hogy a skandináv SAS légitársaság járata hetvenkét utassal a fedélzetén helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül ért földet. A repülőgépet kiürítették.

A hatóságok arról számoltak be, hogy tűzszerészeket küldtek a reptérre az utasszállító átvizsgálására.

Az eset miatt a Svédország második legnagyobb repülőterének számító, Göteborgtól délre fekvő Landvetter forgalmát átmenetileg leállították.

A tavaly novemberi párizsi merényletek és az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító elleni pokolgépes támadások óta megemelkedett a bombafenyegetések miatti kényszerleszállások száma a világban.

Január elején az amerikai United Airlines egyik menetrendszerű járatát Kanadába irányították, a gépen ugyanis "fenyegető üzenetet" találtak. Január elsején egy brit férfi fenyegetőzött robbanószerkezettel Amszterdam Schiphol repülőterén. Robbanószerkezet azonban nem találtak.

December végén az Air France légitársaság Mauritiusról Párizsba tartó járata a kenyai Mombasában hajtott végre kényszerleszállást, mert a mosdóban egy gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak. Később ez is téves riasztásnak bizonyult.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×