Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Göteborgban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre pénteken a svédországi Göteborgban egy Londonból Stockholmba tartó utasszállító.

A helyi rendőrség közölte, hogy a skandináv SAS légitársaság járata hetvenkét utassal a fedélzetén helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül ért földet. A repülőgépet kiürítették.

A hatóságok arról számoltak be, hogy tűzszerészeket küldtek a reptérre az utasszállító átvizsgálására.

Az eset miatt a Svédország második legnagyobb repülőterének számító, Göteborgtól délre fekvő Landvetter forgalmát átmenetileg leállították.

A tavaly novemberi párizsi merényletek és az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító elleni pokolgépes támadások óta megemelkedett a bombafenyegetések miatti kényszerleszállások száma a világban.

Január elején az amerikai United Airlines egyik menetrendszerű járatát Kanadába irányították, a gépen ugyanis "fenyegető üzenetet" találtak. Január elsején egy brit férfi fenyegetőzött robbanószerkezettel Amszterdam Schiphol repülőterén. Robbanószerkezet azonban nem találtak.

December végén az Air France légitársaság Mauritiusról Párizsba tartó járata a kenyai Mombasában hajtott végre kényszerleszállást, mert a mosdóban egy gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak. Később ez is téves riasztásnak bizonyult.