eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felrobbant egy petárdagyár Kínában

Több hatalmas robbanás rázta meg a kelet-kínai Csiangszi tartomány Kunsan faluját, ahol leégett egy petárdagyár. A detonációnak legalább egy halottja, három eltűntje és több tucat sérültje van - jelentette a helyi média szerdán.

A kezdeti híradások négy eltűntről szóltak, időközben egyiküket megtalálták, és bár elsősegélyben részesítették, nem tudták életben tartani. Negyvennyolc embert szállítottak kórházba.

A robbanássorozat az elmúlt éjszaka közepén, szerdára virradóra történt. A helyszíni beszámolók szerint a detonációk hatását öt kilométeres körzetben is érzékelték. Többen földrengésre gyanakodva menekültek ki a házukból, a környékbeli ablakok betörtek, egyes épületek megsérültek.

Az internetes beszámolók képein látszik, hogy a tűzoltóknak hatalmas lángokkal kellett megküzdeniük. A Sangzsao város közigazgatása alá tartozó település helyi önkormányzata válságstábot alakított. Egyik fő feladatuk a sérült épületek helyrehozatala a közelgő, több mint 20 éve nem tapasztalt rendkívüli hideg miatt.

A Hszinhua hírügynökség tudósításában kiemeli, hogy a térség több mint 300 éve hagyományos bázisa a tűzijátékok, petárdák előállításának, és az ott található 31 üzem mindegyike rendelkezik az ehhez szükséges engedélyekkel.

A hatóságok a baleset körülményeit vizsgálják, a nyomozást megkezdték, az üzem vezetőségét őrizetben tartják.

A hagyományos kínai holdújév, a Tavaszünnep az idén február 8-án veszi kezdetét. Köszöntésének országszerte elmaradhatatlan kellékei a tűzijátékok, ezért ebben az időszakban a gyárak felgyorsítják termelésüket, gyakoribbak a balesetek is.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×