eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Uniós szintű terrorellenes összefogást sürget Martin Schulz

Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel az Európai Parlament elnöke a testület plenáris ülésének megnyitóján hétfőn Strasbourgban - írta az MTI.

A terrorizmus elleni harcot a demokratikus értékekre építve, a rendőrség, a jogállamiság és az EU-szintű együttműködés fegyverével vívják - hangsúlyozta Martin Schulz.

Az újév úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: gyilkos erőszakkal és mély szomorúsággal - mondta a politikus.

A brutális párizsi, tuniszi, jakartai és máshol elkövetett terrortámadásokat követően, a január 12-én Isztambul szívében elkövetett támadásban tíz német EU-állampolgár halt meg, kilenc súlyosan megsebesült. A január 15-i merénylet Ouagadougouban, Burkina Fasóban több mint két tucat embert ölt meg hét különböző országból és ötvenet megsebesített - emlékeztetett Schulz.

Az uniós elnök kifejezte együttérzését az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, és a sebesültek gyors felépülését kívánta.

"A határok nélküli terrorizmus a szabadságunkat célozza és mindannyiunkat fenyeget, Törökországban, Európában, mindenhol. Ezek a cinikus gyilkosságok nem félemlítenek meg minket" - fogalmazott a parlament elnöke.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×