eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kevesebb bevánorló érkezik Horvátországba és Szlovéniába

Az elmúlt néhány napban kétezer alá csökkent a naponta Horvátországba és Szlovéniába érkező migránsok száma - derül ki a két ország belügyminisztériumának honlapján közölt adatokból.

Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint október közepe óta valamivel több mint 409 ezer illegális bevándorlót regisztráltak. A horvát-szlovén határt kedden 1308, szerdán 1544, csütörtökön 12 óráig pedig 1637 migráns lépte át. A múlt héten a migránsok száma meghaladta a napi kétezer főt.

A szlovén lapok csütörtökön arról cikkeztek: amennyiben Ausztria és Németország korlátozza a migránsok befogadását és szigorít intézkedésein, Ljubljana alkalmazkodni fog a körülményekhez.

A Dnevnik című szlovén napilap a kormányhoz közel álló forrásra hivatkozva azt írta: ha kiéleződik a migránsválság körüli helyzet, a kormány kész 670 kilométer drótkerítést építeni Horvátországgal közös teljes határszakaszán. Szlovénia eddig 155 kilométer pengés drótkerítést telepített a horvát-szlovén határon 44 különböző helyszínen.

Eközben Horvátország képviselője már több olyan találkozóra nem ment el, amelyre a szlovén belügyminisztérium hívta meg, hogy egyeztessenek a migrációs válság legújabb fejleményeit illetően.

A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 587 201 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Csütörtökön reggel 9 óráig 1661 közel-keleti bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×