eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Cirkuszba hívott meg 2000 hajléktalant a pápa

Cirkuszba hívott meg 2000 hajléktalant Ferenc pápa.

Mint a katolikus egyházfő főalamizsnása, Konrad Krajewski közölte, a római Rony Roller cirkusz teljes nézőterét lefoglalták a fedél nélküliek számára a csütörtök délutáni előadásra.

Az előadást azok a cirkuszművészek ajánlották fel, akiket nemrég fogadott általános kihallgatáson Ferenc pápa - közölte Krajewski püspök.

A produkció egy Rómában élő hajléktalan spanyol énekes-dalszerző pápához írt dalával kezdődik - közölte a főalamizsnás.

Az előadásra érkező hajléktalanok egészségügyi vizsgálatot, illetve ellátást is kérhetnek a cirkusz mellett felállított mozgó orvosi rendelőkben.

A katolikus egyházfő korábban koncertre és a Sixtus-kápolna megtekintésre is meghívta a Vatikánba a Szentszék környékén élő hajléktalanokat. Zuhanyozót és fodrászatot is nyitottak nekik a Vatikán árkádjai alatt, hálózsákokat és turisták által elhagyott esernyőket osztottak szét közöttük.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×