eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Dél-Korea újra hangszórós propagandaüzeneteket közvetít a határon át

Dél-Korea pénteken felújította a hangszórós propagandaüzenetek közvetítését a határon át Észak-Koreába, válaszul arra, hogy Phenjan két nappal ezelőtt végrehajtotta immár negyedik kísérleti nukleáris robbantását.

Észak-Korea korábban "közvetlen hadüzenetnek" nevezte a területére irányuló ellenséges propagandát, és megtorlással fenyegetett.

A dél-koreai hadsereg tavaly augusztusban egyszer már felújította ezt a tevékenységét. Ennek oka az volt, hogy a két Korea határán húzódó demilitarizált övezetben felrobbant egy akna, ami súlyosan megsebesített két dél-koreai katonát.

Észak-Korea ágyúból akkor lövéseket adott le a hangszórók felé, amire a dél-koreai tüzérség válaszolt. Ezt követően tárgyalóasztalhoz ültek a felek, Pak Gun Hje dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető legmagasabb rangú katonai tanácsadói megállapodtak a két ország közötti feszültség csökkentéséről, egyben a propagandaüzeneteket közvetítő hangszórók leállításáról.

Észak-Korea szerdán bejelentette, hogy sikeres hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre. A nemzetközi közösség egyhangúlag elítélte a lépést, egyúttal pedig súlyos kételyeket fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy Phenjan valóban hidrogénbombát robbantott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×