eur:
394.06
usd:
371.12
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Twitteren "lőtte" egymást a görög és a török miniszterelnök

A Twitter közösségi oldalon élcelődött Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök török kollégájával, Ahmet Davutogluval vasárnap. Mindkét politikus a brüsszeli EU-török csúcson vett részt.

"Davutoglu miniszterelnöknek: szerencsére a mi pilótáink nem reagálnak olyan gyorsan, mint a tieitek az oroszokkal szemben" - írta első bejegyzésében Ciprasz, utalva a török légteret megsértő orosz gép lelövésére. A görög miniszterelnök hivatalos, angol nyelvű fiókjában négy üzenetet címzett török kollégájának, mielőtt törölte volna az egyik kommentelő szerint "Twitter diplomáciai ismereteit" fitogtató üzeneteit.

"Ami az Égei-tengeren folyik, az felháborító és hihetetlen" - írta második bejegyzésében.

"Milliárdokat költünk fegyverekre. Ti - hogy megsértsétek a mi légterünket, mi - hogy elfogjunk benneteket" - tette hozzá harmadik bejegyzésében a görög kormányfő, utalva arra, hogy Görögország szerint török repülőgépek rendszeresen engedély nélkül lépnek be a görög légtérbe, amit Törökország vitat.

"Nekünk van a legkorszerűbb légi fegyverrendszerünk - de a földön nem tudjuk elkapni a csempészeket, akik miatt ártatlanok fulladnak vízbe" - írta negyedik, és egyben török kollégájának címzett utolsó bejegyzésében.

Davutoglu csak az első üzenetre válaszolt: "a pilótákat illető kommentek aligha vannak összhangban a mai nap szellemével. Alekszisz: koncentráljunk a pozitív napirendünkre" - írta hivatalos Twitter-fiókjában a török kormányfő.

Ciprasz üzeneteire rengeteg, javarészt a görög miniszterelnököt bíráló bejegyzést tettek közzé a Twitter-felhasználók. A politikus végül egy újabb, egyben utolsó üzenettel indokolta bejegyzéseit: "ugyanabban a szomszédságban élünk és őszintén kell beszélnünk, hogy megoldásokat találjunk".

A rendhagyó üzenetcserére reagálók közt volt olyan is, aki humorral állt a történtekhez. "Éleződik a konfliktus; nemrégiben Ciprasz azt kommentelte Davutoglu egy tavaly nyári Instagram-képére, hogy hízott" - írta egy felhasználó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×