eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egyre több migráns próbálkozik hamis útlevéllel

Egyre többen buknak le hamis útlevél használata miatt a görög-macedón határon, ahol a hatóságok múlt hét óta a migránsok közül csak a Szíriából, Irakból és Afganisztánból származókat engedik átkelni - jelentette csütörtökön az Utrinszki Vesznyik című macedón napilap.

Az újság tájékoztatása szerint egyedül kedd délután száz olyan migránst tartóztattak fel a határon fekvő Gyevgyelijában, akik hamis szíriai, iraki vagy afganisztáni útlevéllel igazolták magukat. Ezt az információt megerősítette az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik szkopjei képviselője is.

A macedón belügyminisztérium eközben azt közölte, hogy visszatoloncolják Görögországba azokat, akik hamisított vagy nem megfelelő okmányokkal rendelkeznek.

A rossz időjárási viszonyok miatt jelentősen visszaesett az utóbbi napokban a Macedóniába érkező menedékkérők száma. Szerdán Gyevgyelijába 12 óra leforgása alatt csupán 540 migráns érkezett a helyi média jelentése szerint. A menekültáradat apadásáról számolt be a többi nyugat-balkáni ország és Görögország is.

Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia a múlt héten jelentette be, hogy csak a szíriai, iraki vagy afgán migránsokat engedik be az országba, közülük is csak azokat, akik már rendelkeznek korábban kiállított regisztrációs papírokkal. Azok a bevándorlók, akik nem háború sújtotta övezetből érkeznek, nem léphetik át a görög-macedón határt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×