eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Davutoglu: Törökországnak jogában áll válaszolni a légtérsértésre

Törökországnak jogában áll megtennie a szükséges lépéseket, ha megsértik a légterét vagy a határait - jelentette ki Ahmet Davutoglu török miniszterelnök kedden Ankarában, miután török vadászgépek lelőttek egy orosz vadászbombázót.

Davutoglu úgy fogalmazott, hogy a világnak tudnia kell: Törökország megtesz minden szükséges lépést azért, hogy szavatolja az ország biztonságát és határai védelmét.

"Tudja meg a világ, hogy bárki, aki megsérti határunkat, választ fog kapni tőlünk. Jogunkban áll intézkedéseket tenni" - mondta a miniszterelnök.

A török vezérkar álláspontja szerint az orosz gép légtérsértést követett el, amire a török légierő két vadászgépe szabályszerű választ adott. Moszkva ezzel ellentétben azt közölte, hogy a vadászgép Szíria felett repült, amikor lelőtték.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×