Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az orosz pilóták mentése közben meghalt egy katona

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meghalt egy orosz katona, aki részt vett a török légierő által lelőtt Szu-24 orosz vadászbombázó pilótáinak mentésében a szíriai-török határ közelében kedden. A műveletben részt vevő helikopterre rálőttek - közölte az orosz hadsereg vezérkari főnöksége.

"Két Mi-8 típusú helikopterrel kutató-mentő műveletet végeztünk, hogy kimenekítsük a lezuhant vadászgép pilótáit. Egy katonát megöltek" - jelentette be Szergej Rudszkoj tábornok. A tiszt megerősítette, hogy a vadászbombázó egyik pilótája meghalt, amikor a katapultálás után ejtőernyővel próbált meg földet érni.

"A repülőgép szíriai területen, a határtól négy kilométerre zuhant le. A legénység katapultált. Az elsődleges értesülések szerint az egyik pilóta a levegőben halt meg, amikor a földről rálőttek" - mondta a tábornok a televízióban.

A pilóták sorsáról korábban ellentmondásos értesülések érkeztek. A felkelők a nap folyamán videót juttattak el a Reutershez, amelyen az egyik pilóta látható mozdulatlanul a földön.

Dzsahíd Ahmad, a Parti Brigád nevű csoport szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, hogy a katapultálás után a pilóták megpróbáltak földet érni ejtőernyővel a kormányerők kezén lévő területen, de a csoport fegyveresei lelőtték őket.

Ahmad szerint a lázadók az egyik pilótát eltalálták, ő holtan ért földet. A másik pilóta sorsa egyelőre ismeretlen. Egyes hírek szerint a szíriai lázadók foglyul ejtették.