eur:
394.26
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Németországban 180 ezer illegális határátlépést regisztráltak

Németországban november eleje óta már csaknem 180 ezer illegális határátlépést regisztrált a szövetségi rendőrség hétfői sajtójelentések szerint.

A határőrizetért felelős szerv adatai alapján novemberben minden eddiginél magasabbra emelkedhet az egy hónap alatt Németországba érkező menedékkérők száma, az év egészét tekintve pedig számuk jelentősen meghaladhatja a kormány előrejelzésében szereplő 800 ezret.

Az eddigi havi rekord októberben volt 181 166 fővel. Az év elejétől október végéig 758 473 menedékkérőt regisztráltak Németországban.

A Welt am Sonntag című hetilap szerint hírszerző szolgálatok arról tájékoztatták a berlini kancellári hivatalt, hogy a tél beállta ellenére sem lehet a menekülthullám csillapodásával számolni, sőt a következő hetekben az eddiginél is több menedékkérő érkezhet az EU-ba, nagy többségük azzal a szándékkal, hogy Németországban nyújtson be menedékjogi kérelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×