eur:
394.65
usd:
369.54
bux:
65342.31
2024. április 23. kedd Béla

Valls: néhány terrorista a menekültválságot kihasználva jutott be Franciaországba

A schengeni rendszert "megkérdőjelezi (...), ha Európa nem teljesíti kötelezettségeit" a határok védelmében - vélekedett a francia miniszterelnök csütörtök este, hozzátéve, hogy a véres párizsi merényletek kitervelői közül egyesek "a menekültválságot kihasználva" szivárogtak be Franciaországba.

Manuel Valls kormányfő a France 2 közszolgálati tévécsatornának nyilatkozott, állást foglalva abban a vitában, hogy milyen körülmények tették lehetővé, a párizsi terrortámadás feltételezett kitervelői számára, hogy többször is oda-vissza megforduljanak Európa és Szíria között.

A francia köztévébe az európai igazságügyi és belügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának előestéjén meghívott Manuel Valls, azt követelte, "hogy minden, Franciaországgal határos ország maximálisan teljesítse kötelezettségét".

A miniszterelnök ugyanakkor elismerte, hogy a merénylők közül "mások Belgiumban éltek már. Megint mások pedig - szeretnék emlékeztetni rá - Franciaországban" - mondta.

Közben a francia államfő hivatala csütörtök este bejelentette, hogy Francois Hollande államfő parancsot adott az Iszlám Állam szervezete elleni szíriai és iraki légicsapások "fokozására".

Hollande hat nappal azután adta ki a parancsot, hogy a dzsihadista szervezet magára vállalta a múlt pénteki, több mint 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrorcselekmények elkövetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×