eur:
394.06
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Moszkva harmadik napja vet be hadászati bombázókat Szíriában a szélsőségesek ellen

Moszkva ismét bevetett hadászati bombázókat Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjai ellen. Tu-22M3 típusú bombázógépek raja csütörtökön - a harmadik egymást követő napon - hat célpontot támadott Rakka és Deir ez-Zór tartományokban - közölte Andrej Kartapolov tábornok, a szíriai orosz hadműveletek irányítója.

A légicsapásokat moszkvai idő szerint délután 4 óra 40 perckor indították és 5 óra 30 percig tartottak. Célpontjuk a dzsihadisták kezén lévő olajfeldolgozó létesítmények, egy hadianyagraktár, valamint egy aknavetőket gyártó és javító műhely volt - mondta a tábornok.

Szeptember vége óta Oroszország Bassár al-Aszad szíriai elnök kérésére légi csapásokat hajt végre Szíriában, és támogatja a dzsihadisták ellen harcoló kormánycsapatokat. A latakiai tartománybeli Hmeimim támaszponton Moszkva több mint 50 repülőgépet és helikoptert állomásoztat a légi csapásokhoz, ám a hadászati bombázók Oroszországból szállnak fel a támadásokra. Ezeket a bombázókat Oroszország keddtől kezdve vetette be, és az orosz vezérkar közölte azt is, hogy tervezik nyolc legújabb Szu-34-es és négy Szu-27SZM típusú vadászrepülőgép bevonását is a szíriai hadműveletekbe. A hadászati bombázók bevetéséről szóló döntés azután született meg, hogy a belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a Sarm-es-Sejk egyiptomi üdülőhelyről felszállt orosz Airbus A321-es utasszállító repülőgép katasztrófáját terrorcselekménynek minősítette.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×