eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Befejezte a republikánus elnökjelöltségért folytatott küzdelmet Bobby Jindal

Visszalépett az amerikai Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségéért vívott küzdelem folytatásától kedden Bobby Jindal louisianai kormányzó.

"Ez nem az én időm" - jelentette ki a pártján belül csekély támogatottságot élvező, indiai származású politikus a Fox News televíziónak.

Jindal közölte, hogy nem buzdítja híveit semelyik versenyben marad elnökjelölt-aspiráns támogatására, de úgy nyilatkozott, hogy támogatni szándékozik azt a jelöltet, aki republikánus színekben végül harcba szállhat majd a Fehér Ház meghódításáért.

Bobby Jindal, akinek lerövidített kormányzói mandátuma januárban jár le, elmondta, hogy az általa alapított America Next elnevezésű politikai kutatóintézetben folytatja majd pályafutását.

Kampányát a politikus Iowa államra összpontosította, de ott sem tudta megközelíteni a republikánus népszerűségi listákat vezető vetélytársait, mint Donald Trump ingatlanmágnás vagy Ben Carson volt idegsebész.

Az országos közvélemény-kutatásokban elért gyenge eredményei miatt az elnökjelölt-aspiránsok televíziós vitáira Jindal sosem a fő műsoridőben sugárzott fordulókra, hanem csak az úgynevezett koraesti "happy hour"-eszmecserékre kapott meghívást.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×