eur:
394.41
usd:
370.26
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Párizsi merénylet: öt letartóztatás Németországban

Németországban őrizetbe vettek öt embert kedden a múlt heti párizsi merényletekkel összefüggésben.

Az aacheni rendőrség közleménye szerint egy különleges bevetési egység segítségével délelőtt őrizetbe vettek két nőt és egy férfit Alsdorfban.

Az akciót azért hajtották végre, mert gyanús személyekről érkezett bejelentés az Aaachen melletti településről.

Alsdorf térségében további "intézkedéseket" kezdtek, ezekről azonban "taktikai okokból" nem közölnek részleteket - áll a közleményben.

Ugyanakkor azt hozzátették, hogy Alsdorfban két további személyt is őrizetbe vettek.

Az Aachener Zeitung című lap szerint a két nőt és a férfit az országos munkaügyi ügynökség (BA) alsdorfi munkaközvetítő irodája (Jobcenter) előtt fogták el. Éppen elindultak a Jobcentertől, amikor autójukat több rendőrautó feltartóztatta, és a kommandósok őrizetbe vették őket - írta az Aachener Zeitung az online kiadásában.

A lap szerint több környező településen is rendőri készültség tapasztalható.

A rendőrség egy szóvivője az n-tv hírtelevíziónak azt mondta, hogy az őrizetbe vettek külföldi állampolgárok.

A Spiegel Online hírportál szerint a rendőrség azért csapott le rájuk, mert egy bolti eladó bejelentést tett, hogy felismerte a csoportban a párizsi vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot. A szökésben lévő férfi minden bizonnyal nincs a háromfős csoportban, de a rendőrök a lehető legnagyobb körültekintéssel ellenőrzik őket, mert nem akarják, hogy Abdesalam másodszor is kicsússzon a hatóságok keze közül - írta a Spiegel Online.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Alsdorf a német-holland-belga hármas határ közvetlen közelében helyezkedik el.

Belgiumban a párizsi merényletekkel összefüggésben széles körű vizsgálatok indultak, mert a szálak - ahogy az év elején a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége ellen elkövetett akció után - ismét az országba vezettek.

Németországban a radikális iszlamizmus legerősebb irányzata a szalafizmus, amelynek hívei főleg Észak-Rajna-Vesztfáliában koncentrálódnak és szoros kapcsolatot tartanak fenn az irányzat belgiumi híveivel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×