eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elsüllyedt egy bevándorlókat szállító hajó a görög Kósz szigetnél

Egy migránsokat szállító hajó keddre virradóan elsüllyedt a görög keleti-égei-tengeri Kósz szigetnél. Legalább kilencen vízbe fulladtak, köztük négy gyerek - közölte a görög parti őrség.

A migránsok a török partokról indultak egy műanyagból készült vízi járműn, amely keddre virradóan elsüllyedt.

Egy finn hajó, amely az uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex egyik műveletében vett részt, észlelte a bajba jutott menekülteket.

A víz felszínéről hat, míg búvárok az elsüllyedt hajó roncsai közül három holttestet emeltek ki. A szerencsétlenség hét túlélője szerint két fiú gyerek még nem került elő, őket tovább keresik.

Szombaton Híosz sziget mellett egy hároméves gyermek vesztette életét, amikor a migránsokat szállító hajó motorja felrobbant.

Az ENSZ menekültügyi szervezetének (UNHCR) adatai szerint idén több mint 800 ezer menekült kötött ki az európai partokon, miközben 3500-an veszthették életüket a Földközi-tengeren, vagy tűntek el az átkelés során. Mintegy 660 ezren a háború és nyomor elől Törökországon át Görögországba menekültek. Túlnyomó többségük ezután folytatja útját észak felé, az Európai Unió gazdagabb államai felé.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök kedden Törökországba utazik, hogy szigorúbb határellenőrzési eljárásokról tárgyaljon. Athén ugyanis attól tart, hogy az EU újabb nyomást fejthet ki a migránsválság miatt, mivel a pénteken Párizsban történt terrortámadásoknál egy szíriai útlevelet találtak, amit október 3-án állítottak ki a görög Lérosz szigeten.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×