eur:
392.88
usd:
368.29
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

ENSZ: A líbiai konfliktusban nemzetközi jogsértéseket követnek el

Az ENSZ szerint a líbiai konfliktusban a felek olyan nemzetközi jogsértéseket követnek el, amelyek elérhetik a háborús bűncselekmények szintjét is - mondta a világszervezet hétfőn.

A háborús bűncselekmények között emberrablásokat, kínzást és a polgári lakosság elleni gyilkosságokat emelt ki az ENSZ emberi jogi hivatalának és az ENSZ líbiai támogató missziójának (UNSMIL) közös jelentése. Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szélsőségesei átvették az irányítást az ország bizonyos területein, és ott durván megsértették az emberi jogokat nyilvánosan végrehajtott, tömeges kivégzésekkel - állt a jelentésben.

Az országot egykor vezető Moammer Kadhafi 2011-es bukása óta Líbia politikai káoszba süllyedt. Tavaly óta két kormány, illetve két parlament működik: a nemzetközileg elismert törvényhozásnak és kabinetnek az ország keleti részében van a székhelye, a másiknak Tripoliban.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×