eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Mégis tartott kétoldalú megbeszélést Obama és Putyin

Mégis tartott kétoldalú megbeszélést Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport törökországi csúcstalálkozójának szünetében vasárnap délután Antalyában.

A két ország és a két vezető viszonya meglehetősen fagyos, mivel számos nézeteltérés feszül közöttük. Eredetileg nem is terveztek kétoldalú tárgyalást, de végül a munkaebédet kihasználva félrehúzódtak egy sarokba, ahol több mint húsz percig beszélgettek.

A megbeszélésen a két elnök mellett Susan Rice amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó és Putyin egyik tanácsadója vett részt. A két elnök egymással szemben ült és egymáshoz közel hajolva beszélgetett.

A beszélgetés tartalmáról egyelőre egyik fél sem közölt semmit.

Putyin és Obama korábban már kezet fogott és pár szót váltott egymással a csúcstalálkozó résztvevőit megörökítő családi fotó készítése előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×