Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hazatért a német válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A merényletek miatt a tervezettnél egy nappal korábban, már szombaton hazatért Párizsból a német labdarúgó-válogatott, amely péntek este játszott barátságos mérkőzést a francia csapattal.

Már a 2-0-s francia győzelemmel végződött találkozó ideje alatt is robbanásokat lehetett hallani a stadionban. A helyszínről kimenekítették Francois Hollande elnököt, aki a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra. A meccs normálisan lezajlott, de a végén a műsorközlő arra szólította fel a nézőket - és az eredményjelzőn is erre kérték őket -, hogy kizárólag három kijáraton, az északin, a délin és a nyugatin hagyják el a stadiont. Több ezer szurkoló a gyepen várakozott még fél órával a mérkőzés lefújása után is.

A világbajnoki címvédő németek az eredeti tervek szerint csak vasárnap délben tértek volna haza, és közvetlenül Hannoverbe, a hollandokkal játszandó keddi, hazai barátságos mérkőzés helyszínére repültek volna. A terrorcselekmények miatt a párizsi meccset követően már vissza sem mentek a szállodájukba - ahol péntek délelőtt végül vaklármának bizonyuló bombariadó volt -, hanem a stadionban töltötték az éjszakát, és reggel különgéppel Frankfurtba tértek vissza.

A Charles de Gaulle repülőtér egyik külső kifutópályája mellett, a termináltól távol várakozó gépre fegyveres rendőrök vigyáztak. A csapat kevesebb mint egyórányi repülés után, nem sokkal 10 óra előtt landolt Frankfurtban. A küldöttség ezután nem maradt együtt, minden játékos hazatérhetett a családjához, mert egyelőre az sem biztos, hogy valóban megrendezik a keddi mérkőzést.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) ideiglenes vezetője, Reinhard Rauball szombat délelőtt azt nyilatkozta: egyelőre nem döntöttek a Hollandia elleni találkozó elhalasztásáról.

"Én azt támogatom, hogy játsszanak a csapatok! Ne érezzék győztesnek magukat, akik ezt tették!" - utalt a merényletek elkövetőire a sportvezető.

A francia szövetség (FFF) szintén azt fontolgatja, hogy lemondja a válogatott keddre tervezett barátságos találkozóját, amelyre Angliában kerülne sor.