eur:
394.22
usd:
370.38
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az UEFA támogatását és szolidaritását fejezte ki

Támogatását és szolidaritását fejezte ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénteki, párizsi merényletekkel kapcsolatban.

"Az UEFA mélységesen meg van döbbenve és szomorú a párizsi tragikus események miatt, és szeretné kifejezni támogatását és szolidaritását Franciaországgal, illetve a borzalmas cselekmények érintettjeivel" - áll az UEFA honlapján olvasható rövid közleményben.

Péntek este, a 2-0-s hazai győzelemmel végződött Franciaország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés közben a stadionban is lehetett hallani az első robbanásokat. Francois Hollande elnököt kimenekítették a helyszínről, és a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra. A meccs normálisan lezajlott, de a végén a műsorközlő arra szólította fel a nézőket - és az eredményjelzőn is erre kérték őket -, hogy kizárólag három kijáraton, az északin, a délin és a nyugatin hagyják el a stadiont. Több ezer szurkoló a gyepen várakozott még fél órával az összecsapás után is.

A világbajnoki címvédő németek a terrorcselekmények miatt már vissza sem mentek a szállodájukba - ahol péntek délelőtt végül vaklármának bizonyuló bombariadó volt -, hanem a stadionban töltötték az éjszakát, és reggel különgéppel Frankfurtba tértek vissza.

A jövő évi Európa-bajnokságnak Franciaország ad otthont - ez lesz az utolsó kontinenstorna, amelynek minden mérkőzésére egyazon országban kerül sor -, a tervek szerint Párizs két stadionja is helyszín lesz. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy az UEFA fontolóra venné, hogy megfosztja a franciákat a rendezés lehetőségétől.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×