eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Amerikai lap: a republikánus pártvezetés Romneyt mozgósítaná

A pánikkal határos nyugtalanság vett erőt az amerikai Republikánus Párt elitjén, mert három hónappal az előválasztási küzdelem megkezdése előtt még mindig két politikai kívülálló vezeti az elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját, és ezért komolyan felvetődött Mitt Romney kései mozgósításának lehetősége - írta internetes kiadásában a The Washington Post.

Romney volt massachusettsi kormányzó 2008-ban és 2012-ben is versenybe szállt a párt hivatalos elnökségéért. Ezt a második alkalommal sikerült is megszereznie, ám a hivatalban lévő demokrata elnöktől, Barack Obamától végül vereséget szenvedett.

A lap úgy tudja, hogy a pártvezetésben annak ellenére is fontolóra vették a politikus meggyőzését, hogy elutasította a részvételt egy újabb választási küzdelemben. A republikánus vezetők ugyanis attól tartanak, hogy akár Donald Trump ingatlanmágnás, akár Ben Carson volt idegsebész hivatalos elnökjelöltté választása gyakorlatilag bebiztosítaná Hillary Clinton győzelmét, és megnövelné annak valószínűségét, hogy a demokraták visszahódítsák a szenátust is.

Romney barátai már előkészítették a volt elnökjelölt kései kampánybelépőjének forgatókönyvét, de a lap értesülése szerint a politikus továbbra sem mutat érdeklődést a lehetőség iránt.

A The Washington Post szerint a vetélytársak normális esetben támadásokat intéznének az éllovasok ellen, de Trump ellencsapásai eddig megsemmisítőek voltak, Carson doktor pedig spirituálisan is, nem csak politikai értelemben tudja megszólítani a párt támogatóit.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×