eur:
393.81
usd:
367.75
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Szijjártó: Európa nem menekültválsággal, hanem tömeges migrációval szembesül

Európa jelenleg nem egy menekültválsággal, hanem egy tömeges migrációval szembesül - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Prágában a Prágai Európai Csúcstalálkozó nemzetközi politikai konferencia első napjának egyik panelbeszélgetésén, amelynek témája az Európai Unió jövője volt.

"A politikai korrektségre való igyekezet, valamint a képmutatás meggátolnak annak beismerésében, hogy ez nem egy menekültválság, hanem tömeges migráció" - jelentette ki a miniszter a beszélgetés során.

Európától délre, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, jelenleg mintegy 45 millió ember van, akik az esetleges konfliktusok és a politikai helyzet következtében elindulhatnak Európába - mutatott rá a magyar tárcavezető.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra is: megengedhetetlen olyan politikai nyilatkozatokat tenni, amelyek "meghívóként" értelmezhetők.

A kétnapos Prágai Európai Csúcstalálkozó első napján egyebek között arról is szó volt, hogyan lehetne növelni a közép-európai országok befolyását az Európai Unió intézményeinek reformjára. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban kijelentette: "erős V4-ek nélkül nincs erős EU".

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×