eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Ljubljana a szlovén-horvát határ 1,5 kilométeres szakaszán pengésdrótot húzott fel

Pengésdrótot húzott fel a szlovén kormány a szlovén-horvát határ két, összesen 1,5 kilométer hosszú szakaszán Murafürednél (Gibina) és Rigoncénél - jelentette be Bostjan Sefic, a belügyminisztérium államtitkára szerdai ljubljanai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, nem mondhatja el, hol építik meg a következő szakaszt, mert akkor - mint fogalmazott - az intézkedések elveszítik értelmüket.

Bostjan Sefic hangsúlyozta: a műszaki határzár célja nem az, hogy jelentős mértékben csökkentse a migránsok beáramlását, hanem az, hogy az emberek ne ellenőrizetlenül jussanak be az országba, és a helyzetet megnyugtatóan tudják kezelni, a migránsokat pedig a befogadóállomásokra irányítsák.

Kezelni kell a migrációs áramlást, és ha ez sikerül, nem lesz szükség további intézkedésekre - mondta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×