eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk

Kormányellenes megmozdulás és ellentüntetések Bologna utcáin

Tüntetők és rendőrök közötti összecsapások követik egymást vasárnap Bologna utcáin, ahol a jobboldali és jobbközép ellenzéki pártok kormányellenes megmozdulást tartanak, miközben ez ellen baloldali csoportok tüntetnek.

Bologna utcáin kizárólag tüntetőket és rohamrendőröket látni. A lakosok bezárkóztak otthonaikba. A belvárost rendőrkordon övezi, az utcákon füstbombák és könnygáz száll a magasba.

Az Emilia-Romagna tartománybeli városba az Északi Liga, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) és a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) pártja hirdette meg a közös nagyszabású kormányellenes demonstrációt. A Szabadítsuk fel Itáliát és induljunk újra! szlogenű megmozdulás Matteo Renzi miniszterelnök és az általa vezetett balközép kormány azonnali távozását sürgeti. A Bologna egyik központi terén felállított színpadon Matteo Salvini, az Északi Liga vezére, Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, valamint Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke szólal fel. A Hajrá Olaszország és az Északi Liga vezette olasz jobboldali és jobbközép erők 2011 óta először vonulnak ismét közösen utcára.

A demonstrációt kezdeményező Matteo Salvini még a kormányellenes megmozdulás kezdete előtt kijelentette: azt akarják bebizonyítani, hogy az olasz jobbközép és jobboldali pártok ereje nem csappant meg, ellenkezőleg, együtt képesek választást nyerni és leváltani a Renzi-kormányt.

A jobboldali és jobbközép erők nem véletlenül választották Bolognát, amely az olasz baloldal és az olasz szakszervezeti mozgalmak jelképes városának számít. Az Északi Liga és a FdI jelenléte ellen a bolognai baloldali csoportok is utcára vonultak és reggel óta megpróbálják áttörni a kormányellenes találkozót biztosító rendőrfalat, jelszavaik szerint a "várost megszálló jobboldaliak elkergetésére". A Bolognába vezető nagysebességű vasútvonal vezetékét is megrongálták, így próbálva megakadályozni a kormányellenes tüntetők megérkezését.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×