eur:
394.16
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Horvát belügyminiszter: Magyarországnak be kell kapcsolódnia a migránsok ellátásába

Egyedül Görögországnak kell növelnie befogadóképességét ötvenezer főre, a többi országnak - amelyek a nyugat-balkáni migrációs útvonalon helyezkednek el - a tranzitlehetőségeit kell bővítenie és ebbe a folyamatba be kell kapcsolódnia Magyarországnak is - mondta Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak vasárnap.

"Senki sem nevezheti ki magát megfigyelőnek, valamint zárhatja le határait és tehet úgy, mintha semmit sem látna" - jegyezte meg, majd hozzátette: elvárják, hogy Magyarország is részt vegyen a migránsok ellátásában.

"Hogy ez hogyan legyen, azt majd Európai Unió eldönti, de mindenkinek be kell kapcsolódnia" - szögezte le Ostojic.

A horvát belügyminiszter vasárnap látogatást tett Bródban (Slavonski Bród) a téliesített tranzitközpontban, amely - mint közölte - keddtől lép működésbe, mihelyt a szerb oldalon is felkészülnek arra, hogy a migránsokat vonattal közvetlen Sidről odaszállítsák.

A belügyminiszter úgy vélte, a bevándorlók száma a hideg idő beköszöntével sem csökken majd.

"Jelenleg átlagosan 7000 főt fogadunk naponta és az emberek szállítása folyamatos" - fogalmazott a miniszter.

A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta a Horvátországban nyilvántartásba vett migránsok száma elérte a 300 ezer főt, többségük, főleg Bapska körzetében, illegálisan lépte át a szerb-horvát határt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×