eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ausztria megduplázza az EBESZ ukrajnai missziójában való jelenlétét

Ausztria várhatóan megduplázza az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrán békemissziójában való jelenlétét - közölte az osztrák külügyminisztérium vasárnap.

A megnövelt osztrák kontingens 15 katonából és 15 civil megfigyelőből áll majd, erről a kormány előreláthatólag kedden dönt.

Az EBESZ-misszió a minszki megállapodás által előírt fegyverszünet betartását és a nehézfegyverzet kivonását támogatja. Kelet-Ukrajnában jelenleg 280 EBESZ-megfigyelő dolgozik, és az a cél, hogy a létszámot 350-re növeljék. Az EBESZ-megfigyelőket az osztrák hadsereg képezi ki.

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter hangsúlyozta: Ausztria felelősséget és aktív szerepet vállal az ukrajnai béke megteremtésében.

Az ukrán helyzet a külügyminisztérium közlése szerint "katasztrofális". Eddig csaknem 5600-an haltak meg a konfliktusban, a sebesültek száma pedig több mint 13 ezer.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×