eur:
395.44
usd:
372.11
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Hitlerről készít filmsorozatot a német Ufa Fiction

Nyolcrészes televíziós filmsorozatot készít Adolf Hitler egykori náci diktátorról az Ufa Fiction német produkciós cég.

Joachim Kosack üzletvezető hétfőn Berlinben bejelentette, hogy a cég tárgyalásokat folytat a német RTL kereskedelmi csatornával.

A kizárólag fikcióra épülő, dokumentarista elemeket nélkülöző sorozat 1919 és 1934 között játszódik. A forgatókönyvön Hark Bohm és a rendezőként is közreműködő Niki Stein dolgozik. A főszereplőt egyelőre nem választották ki.

A piacvezető RTL a jövőben nagyobb energiát kíván fektetni a sorozatgyártásba. Az Ufa Fiction a Hitlerrel foglalkozó sorozaton kívül két további szériát készít a csatornának: a nyolcvanas években játszódó Németország címűt és a Killing Berlin munkacímet viselő sorozatot. Utóbbi főhőse egy rendőrkapitány, aki szokatlan nyomozási módszereivel megreformálja az 1920-as évek rendőrségének munkáját, miközben drámai bűncselekménybe keveredik.

Az Ufa Fiction ezek mellett egy a 19. század végén játszódó történelmi minisorozatot forgat a Charité berlini klinikáról, továbbá megfilmesíti Bruno Apitz 1958-ban íródott Farkasok közt, védtelenül című világhírű könyvét, amely egy zsidó kisgyereknek a buchenwaldi koncentrációs táborból való megmenekülését meséli el.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×