eur:
394.2
usd:
370.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Átmasíroztak Olaszországon az Iszlám Állam katonái

Nagyon magas szintűnek nevezte a dzsihadista terrorista támadás veszélyét Olaszországban Angelino Alfano olasz belügyminiszter.

Angelino Alfano a keddi olasz újságoknak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Itáliát nem érte különösebb fenyegetés, ennek ellenére a belügyminisztérium a legmagasabb szintű biztonsági intézkedéseket léptette életbe.

Olaszország a kereszténység központja, valamint az IÁ állásait támadó nemzetközi katonai szövetség tagja - hangoztatta az olasz belügyminiszter a Corriere della Sera napilapnak.

Az olasz hatóságok szerint az Iszlám Állam (IÁ) 48 fegyverese jutott el Olaszországon keresztül Irakba vagy Szíriába. Van közöttük marokkói és boszniai is, aki Olaszországon keresztül jutott el a Közel-Keletre, ahol a dzsihadisták csapataihoz csatlakozott.

Mások Olaszországból indultak el: egyikük Genovában született olasz, aki áttért az iszlám vallásra. Az olasz belügyi szervek szerint a szíria Aleppónál életét vesztette. A hatóságok szerint Olaszországban az IÁ több toborzási központja létezik.

Angelino Alfano bejelentette, hogy a belügyi tárca szigorítani kívánja a terrorizmus pártolásának bűncselekményéért járó büntetést, annak 15 évre való emelését javasolva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×