eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Így úszta meg a medvetámadást egy osztrák földműves

Halottnak tettetve magát könnyű sérüléssel megúszta egy barnamedve támadását egy osztrák földműves Salzburg tartományban, ahol eddig még nem láttak medvét.

A thomatali gazda az állatai körében észlelt riadalom okát keresve találta szembe magát váratlanul egy felnőtt medvével az alpesi legelőn. A 70 éves férfi hátrálni kezdett, de megbotlott és megsérült. Kisvártatva feltápászkodott, ám ekkor a medve arcul ütötte, amitől újra a földre került. Az immár kissé kábult földműves ettől kezdve mozdulatlan maradt, halottnak tettetve magát. Emiatt a medve elveszítette érdeklődését az ember iránt, és továbbállt. A férfi könnyű sérülésekkel megúszta a kedden történt, de csak csütörtökön nyilvánosság elé tárt találkozást az állattal, kórházi ellátásra nem volt szükség.

Medveszakértők szerint a gazda pontosan úgy viselkedett, ahogyan ilyen esetben elvárható.

Mivel Salzburg tartományban eddig nem találkoztak kóbor medvékkel, a hatóságok interneten is elérhető szórólapokon tájékoztatják a "némileg elbizonytalanodott" lakosságot, hogy mi a helyes magatartás medvével való összetalálkozás esetén. Telefonos forróvonalat is létesítettek veszélyhelyzetek esetére.

Az eset nyomán pénteken egy tapasztalt medveszakértő tart helyszíni szemlét a térségben, hogy felmérje az ottani "medvehelyzetet".

Salzburg tartományban eddig nem tudtak vándorló mackókról, de a szomszédos Karintia tartományban 5-8 medve is élhet a WWF becslése szerint.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×